#joululaulubingo 19. päivä

19.11.2019 Tampere ja FB

Tänään ei ollut asiaa kaupungille, enkä tästä syystä kuulostellut kaupungin joululaulutilannetta. Kyselin asiaa sen sijaan FBssä. Moni kertoi, ettei vielä ollut kuullut yhtään joulumusiikkia kaupungilla (missä kaupungissa sitten asuvatkaan). Toiset taas raportoivat seuraavaa:

Katrihelena.png

Pietarsaaren ABC:llä kuului Katri Helenaa!

Helsingin Akateemisesta kirjakaupasta raportoitiin jouluisaa musiikkia, epäiltiin myös että Ekbergin kahvilassa olisi jotain soinut. Helsingin rautatieasemalla Pullman-baarissa kerrotiin olevan jo täydet joulumenot, “Winter wonderlandia” ja “Petteri Punakuonoa” (sekä hissimusiikkiversiona että laulettuna). Tokmannissa Turussa ja Tampereella soi, Tamperella raportin mukaan hiljaisella, Turussa häiritsevästi.

Tampere -FB-ryhmässä raportoitiin useasta kohteesta. Englanninkielistä joulumusiikkia soi Stefan’s Steakhouse -ravintolassa. Viikonloppuna oli soinut Kalevan Gigantissa. Ikeassa joulumusiikkia raportoitiin soineen jo pari viikkoa. Tänään joulumusiikkia oltiin kuultu Kaffila -kahvilassa ja Turtolan Citymarketin Elosen kahvilassa.

Turun Walo-baarista (Wiklund) raportoitiin joulumusiikkia (jenkkinostalgiatyyliä), joulukoristeita, glögiä ja henkilökunnan ironisia jouluneuleita.

Lisäksi raportoitiin, että Sori Taproom -baarissa Helsingin Kaisaniemessä ollaan soitettu jo 8.11. alkaen vessojen aulassa kissojen naukumia joululauluja (tämä herätti raportoijassa hämmennystä).

Pasilan Tripla-keskuksessa sen sijaan on kajahdellut elävä joulumusiikki: joulukauden avajaiset olivat viime lauantaina (16.11.), “Rekiretki” kuultiin. Samoin joulukausi on avattu Tampereen Turtolan Citymarketissa: Pohjois-Hervannan musiikkiluokat esittivät joululauluja.

Osa raportoi, että joulumusiikkia on kuultu kotona. Jotkut kuuntelevat Jouluradiota, toiset kuulevat lastensa laulavan (“24/7”). Yksi raportti tuli kuorolaisen kotoa, jossa esiintymissesonki on alkanut jo 12.11. Repertuaarista on kuultu kotona mm. “Jouluyö, juhlayö” sekä “Betlehems stjärna”.

Ulkomailta tuli kolme raporttia: Berliinissä ei ole vielä kuulunut mitään, Teksasissa on jo täysi sesonki päällä. Lontoosta, Lewishamista, raportoitiin kauppakeskuksen seinään rakennetusta digitaalisesta soittopelistä, jolla voi näpäytellen soittaa joululauluja.

Kiitokset raportoijille! Bingo jatkuu.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s